Halál-hullám – villámkrimi

Lena gyanakodni kezdett. Néhány héttel ezelőtt még jó üzletnek tűnt. Gregor beszélte rá, hogy szálljon be. Lena akkor úgy érezte, végre rámosolygott a szerencse.

Akkor este is ebben a szállodában éjszakáztak. Gregor lelkesen sorolta a híres embereket, akik szintén benne voltak a bizniszben: H. Rifkin, K. Carter, S. Bulgakov. Csupa ismert név, akikkel tele a Forbes magazin. Mindannyian nagymenők. Lena alig hitte el, hogy ezentúl ő is ebbe a körbe fog tartozni. Az üzlet egyelőre szigorúan titkos volt, a lány a családjának sem beszélhetett róla. Ehhez Gregor ragaszkodott.

Néhány hét után gyanús lett a dolog. Gregor egyáltalán nem jelentkezett. Lena többször próbálta elérni, sikertelenül. Aztán megérkezett az első baljós jel: H. Rifkin öngyilkos lett. Leugrott az egyik belvárosi ötcsillagos szálloda hatodik emeletéről. Néhány napig a hírek csak erről szóltak.

Utána viszont még nagyobb „szenzáció” következett: K. Carter halála. Ő az egyik elegáns, üzletembereknek szervezett partin túl sokat ivott, valószínűleg ezért esett ki a tetőteraszról. Azonnal szörnyet halt.

Lena aggódott. A három nagymenőből, akik tulajdonképpen az üzlettársai lettek volna, kettő már halott. Remélte, hogy Bulgakov nem vonja vissza az ajánlatát. Gregor eltűnése pedig teljesen kétségbe ejtette. Ugye nem fog lelépni a pénzemmel? – kérdezte magától, de azután elhessegette a gondolatot. Nem, az nem lehet! Gregor szeret engem, együtt tervezzük a jövőnket – győzködte saját magát, egyre erőtlenebbül.

Másnap azonban üzenet jött a férfitól: este legyen a szokott helyen a szállodában.

Lena már nem aggódott. Ezek szerint minden rendben van. Dúdolgatva csomagolt össze és boldogan hívta a taxit.

Gregor nem volt a megbeszélt helyen. Lena ezt kicsit furcsának tartotta, de nem volt más választása, mint várakozni. Unalmában bekapcsolta a tévét. Ekkor megfagyott az ereiben a vér: S. Bulgakov öngyilkos lett. Az irodája ablakából vetette magát a mélybe.

Lena pánikba esett. Sokáig őrlődött, míg végül elhatározta: szól a rendőrségnek. Három feltűnően hasonló haláleset egymás után nem lehet véletlen. A nyomozó a telefonban nagyon készséges volt, egy percig sem kételkedett Lena szavaiban. Megígérte, hogy fél órán belül elindul, és felveszi a nő vallomását.

Erre aznap már nem került sor. A nyomozót a szálloda bejáratánál lezárt kordon várta. Rendőr kollégái tájékoztatása szerint egy nő leesett az ötödik emeletről, valószínűleg öngyilkos lett.

Megjegyzések